2013. október 8., kedd

Sziasztok! :)

2010 tavasza óta ez az első versenyszezon, ami kimarad részemről. Ez a nyár elég katasztrofálisra sikeredett, életem talán legnehezebb periódusán vagyok túl, így kényszerből, de "pihenőt" tartok. Hónap végén lesz egy fotózásom, úgyhogy most próbálom magamat utolérni, mert különböző okokból bizony elég sok felesleg került rám....bizony-bizony, én is ember vagyok, nem robot, sőt még csak szerencsés alkat sem, szóval én is hízok, ha nem figyelek oda maximálisan az edzéseimre és a táplálkozásomra.

Most minden nap, amikor csak bele tudom szorítani az időmbe 2x kardiózok, illetve súlyzózok heti 3-4-5x. Habár most sajnos két hetet kénytelen voltam kihagyni a súlyzós edzéseket illetően is, mert nagyon fájt a jobb vállam...szóval az élet folyamatosan akadályok elé állít, de hát így szokott ez lenni, ettől szép, hogy megbirkózunk a nehézségekkel, és alkalmazkodunk a mindig kialakult helyzethez.




A napokban nagyon sokan írtatok nekem, hogy segítsek, hogyan kezdjetek bele az edzésekbe, mert nagyon tanácstalanok vagytok, miket egyetek, mikor, hogy tudnátok csak derékról fogyni stb.
Úgyhogy a blogbejegyzéseimben igyekszem majd szép lassan mindegyik témáról írni.

Kezdjük azzal, hogyan is kezdjétek el. Nagyon egyszerű: KEZDD EL!!!

Mindegy hogy, csak csináld! A semminél sokkal jobb az is, ha magadtól próbálkozol. Otthon torna DVD-re, vagy eljársz valamilyen közösségi mozgásra: zumba, kangoo, step aerobic, TRX, kettlebell, spinning...bármi. A TV előtt fekvésnél mindegyik ezerszer több kalóriát éget. Válassz olyan mozgásformát, amit nem kényszerből csinálsz, hanem élvezettel. Amire tényleg szívesen járnál. De egyet tudj: könnyen, verejték és "szenvedés" nélkül nincs siker. Lépj ki a komfortzónádból! Az edzés legyen 1 órás, de az intenzív, és ne pletyizés a barátnőkkel/barátokkal, vagy újságolvasás a szobakerékpáron, vagy fél óráig tartó csörgés unottan a combtárogató gépen.

Ha súlyzós edzéseket szeretnétek végezni, kardió edzésekkel párosítva, akkor javaslom (pláne eleinte), hogy keressetek fel egy személyi edzőt, aki segít eligazodni az edzőtermi világban. Gyorsan meg lehet tanulni melyik izomcsoportra milyen gyakorlatokat kell és lehet végezni, illetve azt is, hogyan szabályos. Egy idő után, már magadtól is össze fogod tudni állítani a saját kis edzéstervedet, bár sokaknak muszáj, hogy edző álljon mögöttük, mert különben ellustizzák az edzéseket. Amennyiben tudod magadról, hogy hajalmos vagy lazsálni, akkor mindenképpen kell melléd egy "hajcsár"! :)
Akinek nincs pénze rá, az húzzon futócipőt és irány futni a szabadba...vagy kerékpározni. A lényeg, hogy több kalóriát égessetek el egy nap, mint amennyit bevisztek. Ezért is fontos a táplálkozás. Na de arról majd egy következő bejegyzésben fogok írni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése